top of page

Johanna Isokääntä - Damtränare 2020/2021

Vi tog ett snack med damtränare Johanna Isokäntä inför säsongsupptakten. Johanna har HK Eskil som moderklubb

och är ett välkänt ansikte för många inom föreningen.


Hej Johanna! Du gör din tredje säsong som tränare för HK Eskils Damer. Hur tycker du läget i truppen är inför säsongsupptakten?


Ja, tanken var att lägga coachtröjan på hyllan efter förra säsongen, men här är jag igen "blinkgubbe". Det är svårt att lämna tjejerna i laget! Svårt att säga nu då vi startade förra veckan igen. Men en del av förra säsongens stomme är kvar, sedan kommer det ner lite nygamla och nya spelare nästa vecka och ska känna på! Sedan har några varit iväg på semester och några spelar fotboll, men tror det blir riktigt bra när alla är på plats sen!


Ni hade en rätt tuff vår och får nu starta om i Division 3. Några tankar kring det? Har ni tagit några lärdomar efter vårens uttåg?


Ja, vi hade lite manfall efter julen där, främst på målvaktssidan men också på en del spelare. Men dem som var kvar krigade på med huvudet högt ända in i slutet! Tror att det kan bli "skönt" för tjejerna med en omstart, vi har varit i 2:an några säsonger så tror på en nytändning och få tillbaka spelglädjen!


Det är ännu rätt tidigt in på säsongen och ni har precis genomfört första träningsveckan. Men kan du säga något om hur du vill att ditt lag ska spela handboll?


Jag vill spela snabb handboll! Mycket spring och enkelhet framåt. Bakåt ska det smälla, men såklart på ett sjyst sätt! Vi har mest snabba, genombrottsstarka spelare med halvdistansskytte så det passar perfekt


Du spelar själv i Hallstammar som kommer husera i samma division till hösten. Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan att stå på sidlinjen gentemot på plan?


Haha, ja det kommer att bli lite speciellt den här säsongen. Men har hjälp av Sofia Ågerup, då vi kommer att få dela upp vissa träningar och matcher. Största skillnaden är nog att som tränare kan du "bara" coacha/instruera medan på plan kan du faktiskt försöka göra nåt praktist, självklart på gott och ont. Dock är vinnarinstinkten lika stor på båda sidorna.


8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page