top of page

Hasse Leonardsson Hedersordförande

På HK Eskils årsmöte den 12 April blev Hasse Leonardsson utsedd till Hedersordförande i HK Eskil, på pricken en månad efter hans 70-årsdag. Hasse betydelse för HK Eskil och Eskilstuna-handbollen går inte att beskriva med ord och vi är stolta över att representera den förening Hasse var med och grundande 1971.


Hasse blev uppmärksammad i Expressen 2019 för hans arbete genom åren för HK Eskil. Innan intervjun hade Hasse helgen innan varit och hejat fram Eskils P04 i Uppsala i Ungdoms-SM.


Kristján Andrésson har även pratat i Expressens om Hasses betydelse för honom, som tränare men även synen på handboll och hur man uppträder på planen.


Hasse blev tilldellad Eskilsstatyetten 2004 med nomineringen: ”Han var med och startade HK Eskil år 1971 och har sedan dess ägnat föreningen enormt med tid, kraft och energi. Mycket tack vare honom har Eskil utvecklats till en av de bästa ungdomsföreningarna, både organisatoriskt och resultatmässigt.”


På Eskilsgalans hemsida kan man läsa att Gemensamt för alla mottagare att de har varit goda förebilder inom sina områden och de gångna årens ambassadörer är personer med rötter eller verksamhet i Eskilstuna, men som inom sina verksamhetsområden blivit kända långt, långt utanför Sveriges gränser.


Även fast Hasse inte har några uppdrag inom HK Eskil idag är han ständigt återkommande när Eskil har match, oavsett om det gäller ungdomsmatcher eller seniorer. Vi är stolta att ha Hasse som hedersordförande i föreningen och vi hoppas snart återse Hasse, ständigt närvarande med tutan, i hallen.


48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page